Rearrangement methodology of the open pits group performance as a part of the mining and processing plant - Joukov, Serhii; Lutsenko, Serhii; Peregudov, V.; Hryhoriev, I. (Журфонд, 2020)
Продуктивністю необхідно керувати, як на рівні окремого кар'єра, так і групи кар'єрів комбінату з метою отримання максимального прибутку. При цьому продуктивність кожного кар'єру, що входить до складу гірничо-збагачувального комбінату слід визначати виходячи з найбільшої ефективності роботи ГЗК. Розроблено методику перерозподілу продуктивності групи кар'єрів, що входять до складу гірничо-збагачувального комбінату, яка враховує взаємозв'язок режиму гірничих робіт і продуктивності по руді при зміні потреби в залізорудній продукції. Запропонована методика дозволяє адаптувати гірничі виробництва, до мінливих умов ринку і при цьому, на відміну від існуючих методик враховує взаємозв'язок режиму гірничих робіт і продуктивності кар'єру по руді. Доведено, що найкращим варіантом продуктивності кар'єрів по руді при плануванні розвитку гірничих робіт Північного ГЗК є варіант, коли Першотравневий кар'єр працює з максимально можливою продуктивністю, а Ганнівський кар'єр забезпечує продуктивність 9 млн. т/рік.

Productivity must be managed both at the level of a separate open pit and a group of open pit mines in order to maximize profit. At the same time, the productivity of each open pit that is part of the mining and processing plant should be determined based on the highest efficiency of the mining and processing plant. A method has been developed for rearrangement of the productivity of the open pits group that are part of a mining and processing plant, which takes into account the relationship between the mining mode and ore productivity when the demand for iron ore products changes. Current methodology allows to adjust mining operations to different market terms and, contrary to existing methodologies, this one includes interrelation between mining operation mode and ore extraction productivity. It has been proven that the best option for the ore performance of open pits when planning the development of mining operations at Northern MPP is the option when the Pervomaysky open pit works with the maximum possible productivity, and the Annovsky open pit provides a capacity of 9 million tons/year.
Методика перерозподілу продуктивності групи кар'єрів, що входять до складу гірничо-збагачувального комбінату
Keywords: open-cast mining; mines goup; open pits productivity for ore mining; mining operations mode; mining operations development strategy; відкриті гірничі роботи; група кар'єрів; продуктивність кар'єрів по руді; режим гірничих робіт; стратегія розвитку гірничих робіт