Методи прогнозування забруднення атмосферного повітря на основі машинного навчання - Ломазов П. К.; Павличенко А. В.; Бучавий Ю. В. (НТУ "ДП", 2024)
Мета. Дослідити сучасні методи прогнозування забруднення атмосферного повітря з використанням алгоритмів машинного навчання. Goal. To investigate modern methods for predicting air pollution using machine learning algorithms.
Methods for forecasting air pollution based on machine learning
Keywords: машинне навчання; Random Forest; LSTM; метеорологічні фактори; прогнозування; IoT-технології; моніторинг; machine learning; meteorological factors; forecasting; IoT technologies; monitoring