Особливості визначення параметрів водовугільного палива при транспортуванні залізничним транспортом - Рижова, С. О.; Кругліков, Д. Г. (НТУ ДП, 2021)
Згідно з Енергетичною стратегією України передбачається перехід ТЕЦ на вугілля, що дозволить заощадити до 6 млд. м 3 газу на рік. У зв’язку з цим, тенденція переходу України на водовугільне паливо (ВВП), що виключає використання мазуту і природного газу навіть для підсвічування котлів, що працюють на вугіллі, відкриває привабливі перспективи для розробки нових технологій його приготування та транспортування. Задекларований у державному документі перехід на ВВП передбачає його транспортування трубопроводами, а також з використанням обладнання спеціальних високотехнологічних комплексів із приготування висококонцентрованої суспензії [1 – 6].
Keywords: водовугільне паливо; вугілля