Розробка методики випробування буронабивних паль під фундамент вітряної електрогенеруючої устави - Гайко, Г. І.; Бутько, М. А. (My University, 2017)
Широке застосування альтернативних джерел електроенергії, зокрема впровадження вітряків-електрогенераторів, ставить завдання забезпечення стійкості й надійності їх наземних конструкцій і фундаментів. Значна висота розміщення генераторного агрегату зумовлюєпри бокових вітрових навантаженнях значний згинальний момент, який передається на конструкції фундаменту й потребує його підсилення палями.
Keywords: методика випробування паль; фундамент; електрогенеруюча устава; методика испытания свай