Організація добувних робіт при відпрацюванні борту нерудного кар'єра крутими шарами - Симоненко, В. І.; Савенков, С. С. (My University, 2019)
Видобуток корисної копалини в крутих шарах необхідно вести на незалежних робочих площадках, які обслуговуються екскаваторно-автомобільними комплексами обладнання та формуються в межах кожної ділянки тимчасово неробочого борту. Після відпрацьовування кожної ділянки екскаватор повертається холостим ходом на верхні горизонти і починає відпрацювання наступного крутого виймального шару. Родовища розробляються етапами. Етап включає розробку одного - трьох шарів.
The organization of mining works in the development of non-metallic quarry abrupt layers
Keywords: видобування корисних копалин; добыча полезных ископаемых; карьерное поле; нерабочий борт карьера