Щодо застосування зовнішнього охолодження шахтних турбокомпресорів - Бобокало, В.С.; Трофимова, О.П. (My University, 2023)
На багатьох підприємствах гірничорудної промисловості, металургії і машинобудування основним видом енергії, яка використовується для механізації і автоматизації основних і допоміжних процесів, є пневматична енергія. Для постачання шахт і кар'єрів, а також технологічних ліній машинобудівних заводів стислим повітрям нині застосовуються компресори поршневого і турбінного типів загального призначення найрізноманітнішої продуктивності.
Keywords: трубокомпресор; охолодження шахтного трубокомпресора; гірничорудна промисловість