Технологія комплексної механічної обробки деталі створеної методом адитивних технологій - Алексєєнко С. В.; Дербаба В. А.; Ушакова А. Є. (НТУ "ДП", 2026)
У роботі розглядаються вирішення науково-технічної задачі, пов'язаної з технологічним забезпеченням механічної обробки деталі, виготовленої методом адитивних технологій, шляхом оптимізації та управління її оброблюваністю ріжучим інструментом з твердих сплавів на сучасних верстатах з числовим програмним керуванням. This paper examines solutions to a scientific and technical problem related to the technological support of machining a part manufactured using additive manufacturing technologies, through the optimization and control of its machinability using carbide cuttingtools on modern CNC machines.
Technology for comprehensive machining parts manufactured using additive manufacturing technologies
Keywords: обробка поверхні; верстат; ЧПК; нержавіюча сталь; адитивні технології; точіння; ріжучий інструмент; режими різання; CAD; CAM; surface treatment; machine tool; CNC; stainless steel; additive technologies; turning; cutting tool; cutting modes; CAM.