Дослідження деформаційних характеристик техногенних грунтів - Ган, А. Л.; Тарасенко, О. В. (My University, 2017)
Численні досліди показують, що реологічні процеси, які протікають при деформації ґрунту під навантаженням можуть призвести не тільки до розвитку додаткових деформацій земної поверхні, але і до зниження міцності властивостей ґрунту. Цей факт особливо важливо враховувати при оцінці тривалої міцності ґрунтових основ.
Keywords: деформаційні характеристики; техногенних грунтів; водонасичення; водонасыщение; техногенные грунты; деформационные характеристики