Застосування анкерного кріплення в умовах шахт Західного Донбасу - Мовчан, І. Д.; Лапко, В. В. (My University, 2023)
Пріоритетом вугільної промисловості України була західна частина Донецького вугільного басейну, що відповідало енергетичній стратегії країни. У зв’язку з цим роль Західного Донбасу як основного джерела вугілля країни в майбутньому зростатиме. Практичне вирішення проблеми підвищення ефективності роботи шахт у сучасний час базується насамперед на техніко-технологічних перевагах підготовчих робіт. На більшості вугледобувних підприємств постійно стоїть проблема наявності достатнього часу для планування та відтворення фронту гірничих робіт. В першу чергу торкнулося це питання продуктивних очисних вибоїв, добовий видобуток яких вже становить 3-5 тис. т.
Keywords: анкерне кріплення; рамно-анкерна технологія