Система теплового захисту космічних кораблів - Арланов, Владлен Володимирович; Науменко, Олена Геннадіївна (Видавництво НТУ "ДП", 2023)
Алюмінієва структура орбітального апарату не витримує температур понад 175°C без руйнування конструкції. Аеродинамічне нагрівання під час входу в атмосферу спричиняє набагато вищі температури, тому потрібен ефективний ізолятор. Нагрівання при вході в атмосферу відрізняється від нормального атмосферного нагрівання, пов'язаного із реактивними літаками, і це визначає дизайн СТЗ і її характеристики
Keywords: Система теплового захисту космічних шатлів (СТЗ); Обґрунтування необхідності застосування СТЗ; Space Shuttle thermal protection system (TPS)