Обґрунтування вибору мікросервісної архітектури в порівнянні з монолитною - Приходченко, С. Д.; Родна, К. С.; Поштак, Р. В. (Нац. техн. ун-т “Дніпровська політехніка”, 2018)
Ріст будь якого веб-ресурсу означає збільшення кількості користувачів, а це призводить до збільшення кількості запитів, які цей веб-ресурс повинен мати змогу опрацювати щосекунди. Дляподолання даної проблеми, зазвичай, використовують масштабування.