Розробка технології спорудження свердловин в умовах вуглеводневого родовища, розташованого в Полтавській області, з удосконаленням регламенту ліквідації ускладнень - Левандович Артем Романович (Національний ТУ «Дніпровська політехніка», 2025)
Кваліфікаційна робота ступеня магістра здобувача Левандовича Артема Романовича академічної групи 185м-24-1 ІП спеціальності 185 Нафтогазова інженерія та технології. Метою кваліфікаційної роботи є обґрунтування та розробка комплексного проєкту буріння розвідувально-експлуатаційних свердловин на конкретній ділянці, що включає вибір конструкцій свердловин, бурильних колон та інструментів, визначення раціональних режимів буріння, аналіз можливих ускладнень та розробку заходів з їх ліквідації, а також забезпечення дотримання норм охорони праці та захисту навколишнього середовища.
Development of a Well Construction Technology for a Hydrocarbon Field in Poltava Region, with Improved Procedures for Eliminating Drilling Complications
Keywords: буріння свердловин; геолого-технічні умови; бурове обладнання; охорона праці; охорона навколишнього середовища; технологічні ускладнення