Сучасні підходи до визначення вимірів «резільєнтності» / «стійкості» територіальної громади - Борисенко, В. Ю.; Маматова, Т. В. (НТУ ДП, 2024)
У публікації «Теоретичне підґрунтя дослідження процесів публічного управління у сфері забезпечення резільєнтності територіальних громад в Україні» нами акцентовано на тому, що категорія «резільєнтність» розглядається у сфері публічного управління як здатність системи – території/громади/спільноти – поглинати руйнівні впливи і при цьому зберігати основні функції та структуру, є якістю, яку необхідно набути, розвинути та безупинно вдосконалювати в межах держави, регіону чи громади [1]. Забезпечення резільєнтності передбачає свідоме керування процесом адаптування системи з метою збереження певних її якостей та дозволити іншим зникнути, при цьому зберігаючи сутність (або «ідентичність») системи
Keywords: територіальна громада; публічне управління; воєнний стан