Розвиток та впровадження технології підземної газифікації вугілля - Саїк, Павло; Лозинський, Василь (My University, 2016)
Специфічні гірничо-геологічні, гірничотехнічні та гідрогеологічні умови залягання вугільних пластів зумовлюють необхідність впровадження альтернативних технологій відпрацювання цих запасів. Однією з таких є підземна газифікація вугілля (ПГВ). В Україні понад 40,1 млрд т запасів вугільних пластів придатні до підземної газифікації. Нині за допомогою цієї технології може бути відпрацьовано близько 20 млрд т балансових, 3,8 млрд т забалансових запасів кам’яного вугілля та 1,1 млрд т балансових і 0,2 млрд т забалансових запасів бурого вугілля.
Keywords: подземная газификация угля; підземна газифікація вугілля