Особливості використання ґраунд –ефекту на болідах формули 1 - Купчак С. Т. (НТУ «ДП», 2025)
Ґраунд-ефект (англ. ground effect – ефект близькості поверхні, ефект землі) – це низка ефектів, що обумовлюються впливом близькості базової поверхні на аеродинамічні характеристики рухомого над нею тіла. В автоспорті під цим розуміють створення області низького тиску між днищем автомобіля і поверхнею траси з метою забезпечення додаткової притискної сили [1].
Keywords: формула 1; граунд-ефект; автоспорт