Моделювання руху метаноповітряної суміші по дегазаційних газопроводах складної конфігурації - Єгорченко, Р. Р. (Видавництво НТУ "ДП", 2024)
При тривалій експлуатації стан шахтних дегазаційних трубопроводів, споруджених у підземних гірничих виробках, може суттєво змінюватися. Деформація порід гірського масиву провокує порушення стикових з'єднань труб, утворення прогинів і скупчень в них води, пилу та бруду. З часом посилюється корозія внутрішньої поверхні трубопроводу.
Keywords: дегазаційний трубопровод; технічний стан трубопроводів; шахтний газопровід