Оптимізація режимів свердлення отворів з урахуванням властивостей інструменту - Харюк С. В. (НТУ «ДП», 2025)
Сучасні технологічні процеси металообробки ставлять перед промисловістю завдання підвищення якості обробки деталей та оптимізації продуктивності виробництва. Свердлення є одним із найбільш поширених методів механічної обробки, який вимагає точного визначення оптимальних режимів для забезпечення ефективності процесу. Встановлення правильних параметрів свердлення не тільки зменшує час обробки, але й продовжує термін служби інструменту, що має значний економічний ефект.
Keywords: металообробка; свердлення; механічна обробка