Закономірності еволюції кімберлітових мінералів та їх асоціацій в процесі формування шляхових ореолів - Остафійчук, Н. М. (My University, 2013)
Розглянуто особливості шліхових ореолів кожного генетичного типу, розподілено осадові колектори кімберлітових мінералів в різних седиментаційних обстановках, проаналізовано зміни асоціації кімберлітових мінералів в процесі формування ореолів і розсипищ.

Рассмотрено особенности шлиховых ореолов каждого генетического типа, распределено осадочные коллекторы кимберлитовых минералов в разных седиментационных обстановках, проанализировано изменения ассоциаций кимберлитовых минералов в процессе формирования ореолов и россыпей.

The features of slime circles of each genetic type are considered. Sediments’ collectors of kimberlite minerals in different sedimentary situations are distributed. The changes of kimberlite minerals associations in the process of circles and placers formation are analyzed.
Keywords: кимберлитовый минерал; осадочный коллектор алмаза; шлиховый ореол