Вимоги щодо контролю якості під час проведення рекультивації - Диковенко, А. А.; Янкін, О. Є. (My University, 2023)
Збільшення інтенсивності використання земель в різних галузях господарства, нарощування обсягів видобутку корисних копалин, буріння газових свердловин для забезпечення енергетичної незалежності України призводить до збільшення площ порушених земель, підвищення концентрацій шкідливих речовин у ґрунтах, і, як наслідок, неможливість їх використання за попереднім цільовим призначенням. Великою проблемою також є те, що бойові дії в Україні приводять величезні масиви орних земель у стан, непридатний до використання в сільському господарстві. Сукупність цих чинників вимагає більш ретельного підходу до заходів раціонального використання і охорони земель, збереження та відновлення природного стану ґрунтів.
Keywords: рекультивація; використання земель; охорона земель