Дослідження динамічних сигналів одноплатформних залізничних ваг - Колисниченко, І. Ю. (Видавництво НТУ "ДП", 2022)
Для апроксимації даних, отриманих з існуючої системи зважування та ідентифікації різних типів рухомих об’єктів через одноплатформні залізничні ваги у русі, пропонується використання числових методів, а саме наближення до експериментальних даних функцією Гевісайда. Програмне забезпечення, завдяки якому проводяться розрахунки написано на мові програмування Python з використанням бібліотеки numPy. Результати. Використавши числові методи вдалось отримати алгоритм апроксимації проїзду автозчеплень для різних комбінацій візків та візків вагонів окремо. Завдяки нормалізації даних датчиків за часом, вдалось уникнути залежності кінцевих результатів від швидкості проїзду вагону, висловивши у процентному співвідношенні залежність перебування осей вагону на ваговій платформі, що дало змогу ідентифікувати різні типи вагонів, з однаковою осністю, але різними характеристиками (база вагону, база візку), використовуючи співвідношення часу перебування осей на ваговій платформі.
Research of dynamic signals of single platform railway scales
Keywords: ваги; вагова платформа; залізничний вагон; функція Гевісайда; апроксимація; scales; weighing platform; railway car; Heaviside function; approximation; error estimation; identification; Python; оцінка похибки