Попередні відомості про зв’язок між германієм та миш’яком у вугільному пласті с 5 шахти «Благодатна» - Чернобук, Олександр Іванович (My University, 2023)
Актуальність дослідження вмісту Ge у вугільному пласті с5 шахти «Благодатна» обумовлена можливістю його промислового вилучення та використання в якості цінного попутного компонента. Раніше у вугільних пластах різних геолого-промислових районів Донбасу переважно досліджувалися токсичні та потенційно токсичні елементи. У той же час, дослідження зв’язку Ge та As у вугільному пласті с5 поля шахти «Благодатна» раніше не виконувалися.
Keywords: шахта "Благодатна"; германій; миш’як; вугільний пласт