До задачі дослідження дискретних значень ядер спадковості в області сингулярності в нелінійній спадковій теорії - Ушакова Віра; Ушаков Олексій (НТУ "ДП", 2025)
Розглянуто метод визначення параметрів ядер спадковості в нелінійній спадковій теорії з незалежною від часу нелінійністю. Дискретні значення ядер отримано виходячи з механічного змісту функції подібності ізохронних діаграм і діаграми миттєвого деформування. Дискретні значення в області сингулярності враховані з використанням вагових функцій. Апроксимація дискретних значень ядер з використанням вагових функцій суттєво покращує апроксимацію, що призводить до більш точних розрахунків.
Keywords: Нелінійна спадкова теорія; ядра спадковості; область сингулярності; вагові фенкції; функція подібності.