Про зв’язок між германієм та ртуттю у вугільному пласті с4 шахти «Самарська» - Чернобук, Олександр Іванович (My University, 2023)
Актуальність дослідження вмісту Ge у вугільному пласті с4 шахти «Самарська» обумовлена можливістю його промислового вилучення та використання в якості цінного попутного компонента. Раніше у вугільних пластах різних геолого-промислових районів Донбасу переважно досліджувалися токсичні та потенційно токсичні елементи. У той же час, дослідження зв’язку Ge та Hg у вугільному пласті с4 поля шахти «Самарська» раніше не виконувалися.
Keywords: германій; шахта «Самарська»; ртуть; вугільний пласт