Научная школа геомеханики и подземного строительства - Шашенко, А. Н.; Солодянкин, А. В. (My University, 2009)
Розкрито поняття "наукова школа". Ретроспективно показані основні результати та досягнення наукового колективу кафедри будівництва і геомеханіки з дня її заснування досьогодні, вклад в розвиток наукової школи геомеханіки і підземного будівництва НГУ, а також перспективні задачі та напрямки досліджень. На підставі запропонованих критеріїв дана оцінка ефективності діяльності наукової школи.

Раскрыто понятие "научная школа". Ретроспективно показаны основные результаты и достижения научного коллектива кафедры строительства и геомеханики со дня ее основания до настоящего времени, вклад в развитие научной школы геомеханики и подземного строительства НГУ, а также перспективные задачи и направления исследований. На основе предложенных критериев дана оценка эффективности деятельности научной школы.

The concept "scientific school" is revealed. The basic results and reachings of scientists from construction and geomechanics department are shown from the date of the warrant till now. The contribution to development of geomechanics and underground construction of scientific school of NMU is shown. Perspective problems and directions of researches are instanced. The estimation of efficiency of scientific school activity on the basis of the offered tests is given.
Keywords: научная школа геомеханики; подземное строительство