Проєкт «Зимові історії акторів музейного театру» (2024-2025 рр.) як приклад освітньої роботи музею «Літературне Придніпров’я» - Аліванцева Олена Валентинівна; Шапошнікова Анастасія Валеріївна (НТУ «Дніпровська політехніка», 2025)
Музей «Літературне Придніпров’я» протягом багатьох років активно веде культурно-освітню діяльність, органічно поєднуючи її з іншими векторами музейництва. Обираючи форми освітньої роботи в цьому напрямку, погоджуємося з тезами доктора педагогічних наук Олексія Караманова, що українська музейна-педагогічна модель повинна включати ініціативи, які б могли «поєднувати елементи просвітництва й популяризації музеїв, стимулювали до множинної інтерпретації музейних предметів як культурних зразків минулого та певної епохи, актуалізувати матеріальну та нематеріальну культурну спадщину, широко застосовувати інтерактивність і віртуальний музейний простір у процесі розробки і проведення різних інтегрованих форм роботи з відвідувачами».
Keywords: музей «Літературне Придніпров’я»; проєкт «Зимові історії акторів музейного театру»; культурно-освітня діяльність