Моніторинг використання земельних ресурсів Холмківської територіальної громади - Карбованець, А. Я.; Калинич, І.В. (My University, 2023)
В сучасних умовах тема дослідження стану використання та моніторингу земельних ресурсів є важливою як на національному, так і на регіональному та локальних рівнях. Інтенсивність використання земель в межах обласних центрів, зокрема міста Ужгорода Закарпатської області, призводить до значних змін щодо розподілу земель, їх використання насамперед в сусідніх територіальних громадах, зокрема Холмківської. Моніторинг земель - система спостереження за станом земель з метою своєчасного виявлення змін, їх оцінки, відвернення та ліквідації наслідків негативних процесів. Об’єктом моніторингу є всі землі незалежно від форми власності на них.
Keywords: використання земель; земельні ресурси України; Холмківська територіальна громада