Обґрунтування ефективності рішень у сфері управління конкурентоспроможністю продукції (за матеріалами «ПрАТ Карлсберг Україна») - Іванчук Валерія Олексіївна (My University, 2024)
Кваліфікаційна робота ступеня бакалавр спеціальності 073 Менеджмент, НТУ «Дніпровська політехніка» Дніпро, 2024. Об’єкт розроблення – конкурентоспроможність продукції «ПрАТ Карлсберг Україна». Мета роботи – обґрунтування ефективності рішень у сфері управління конкурентоспроможністю продукції ПрАТ «Карлсберг Україна». Основні результати –розглянуто важливість дослідження конкурентоспроможності, методи оцінки, аналіз шляхів її підвищення; оцінено ефективність господарської діяльності підприємства; обґрунтовано основні напрями підвищення конкурентоспроможності ПрАТ «Карлсберг Україна»; запропоновано проект та обґрунтувано необхідні витрати; оцінено ефективність проєкту. Методи дослідження – статистичний, балансовий, розрахунковий, аналітичний. Результати кваліфікаційної роботи бакалавра рекомендовано для ПрАТ «Карлсберг Україна» та інших підприємств-виробників пива в Україні. Сфера застосування – пивоварні підприємства. Економічна ефективність – запропонований проєкт оцінений за показником NPV, який склав 334,31 млн грн, що свідчить про привабливість проєкту для інвесторів. Значимість роботи – набуття ПрАТ «Карлсберг Україна» унікальної конкурентної переваги з урахуванням сучасних тенденцій зміни споживчих вподобань, що збільшить прибуток
Substantiation of the effectiveness of decisions in the field of product competitiveness management (based on the materials of PJSC «Carlsberg Ukraine»)
Keywords: конкурентоспроможність; конкуренція; параметри та показники конкурентоспроможності; фактори впливу на конкурентоспроможності продукції