Особливості правового регулювання та реалізації великої і малої приватизації в Україні - Као Мінь, В.; Кошарний, М. А.; Блінова, Г. О. (My University, 2023)
Приватизаційні процеси охопили Україну з моменту проголошення її незалежності, наголошує М.М. Потіп. Відбувалась приватизація житла, земельних ділянок, підприємств їх майна, об’єктів інфраструктури. Приватизаційний процес проходив з різним ступенем інтенсивності, а його результати суспільством і досі сприймаються суперечливо. Приватизація державного або комунального майна згідно Закону України «Про приватизацію державного і комунального майна» - платне відчуження майна, що перебуває у державній або комунальній власності, на користь фізичних та юридичних осіб, які відповідно до цього закону можуть бути покупцями.
Keywords: приватизація; суб’єкт приватизації