Процес формоутворення за технологією селективного лазерного плавлення (SLM) в адитивному виробництві (AM) - Щербина, Є. Ю.; Дербаба, В. А. (My University, 2023)
Адитивне виробництво (АМ) - це технологія, яка дозволяє створювати об'єкти шляхом пошарового нанесення матеріалу. АМ є перспективною технологією, оскільки дозволяє створювати складні об'єкти з заданими властивостями, які важко або неможливо виготовити традиційними методами виробництва. Селективне лазерне плавлення (SLM) - це найбільш широко використовувана технологія АМ. У процесі SLM лазерний промінь фокусується на шарі порошкового матеріалу, плавлячи його. Потім, коли лазерний промінь переміщується на наступний шар, перший шар твердне. Таким чином, об'єкт створюється пошарово.
Keywords: адитивне виробництво (АМ); селективне лазерне плавлення (SLM); процес SLM