Особливості застосування полімерних матеріалів у медицині - Андріюк, В. Р.; Слупська, Ю. С. (My University, 2023)
На сьогоднішній день відторгнення пересадженого донорського органу живим організмом є досить серйозною проблемою, яка у повсякденному світі вирішується шляхом використанням конструкцій зі штучних матеріалів. Цей напрямок стрімко розвивається вперед, та вже зараз, наприклад, за даними департаменту науки й техніки Японії, у світі встановлено багато штучних кісток, суглобів, клапанів серця, штучних нирок та кровоносних судин. Синтетичні полімерні матеріали не викликають відторгнення, але можуть спричинити деякі наслідки (такі як пухлини, побічні реакції або біонесумісність).
Keywords: полімерні матеріали; ендопротез