Модель оцінки ефективності реалізації фінансової стратегії підприємства - Савчук Л. М.; Бандоріна Л. М.; Удачина К. О.; Усенко М. П. (НТУ "ДП", 2024)
Результати. Запропоновано компонентну модель управління фінансовою стратегією підприємства, що складається з трьох етапів. Для кожної компоненти визначені завдання, методи і моделі та отримано результат. За результатами роботи першої компоненти визначається тип обраної фінансової стратегії. Друга компонента дозволяє отримати прогнозні дані показників, необхідних для оцінки ефективності реалізації стратегії. В роботі виконана розробка і реалізація третьої компоненти моделі, призначеної для оцінки ефективності реалізації фінансової стратегії. Results. A component model for managing the financial strategy of enterprise, consisting of three stages, is proposed. For each component, tasks, methods and models and the result obtained are defined. Based on the results of the first component, the type of the chosen financial strategy is determined. The second component allows obtaining forecast data of indicators necessary for assessing the effectiveness of strategy implementation. The paper develops and implements the third component of the model designed to evaluate the effectiveness of the financial strategy implementation.
Model for assessing the effectiveness of implementing the financial strategy of an enterprise
Keywords: фінансова стратегія; компонентна модель; підприємство; ефективність реалізації фінансової стратегії; модельний експеримент; financial strategy; component model; enterprise; efficiency of financial strategy implementation; model experiment