Англійська мова для навчання і роботи : підручник : у 4-х т. Т. 1. Спілкування в соціальному, академічному та професійному середовищах - Кострицька, С. І.; Зуєнок, І. І.; Щвець, О. Д.; Поперечна, Н. В. (Видавництво НГУ, 2015)
Подано всі види діяльності студентів з вивчення англійської мови, спрямовані на розвиток мовної поведінки, необхідної для ефективного спілкування в академічному та професійному середовищах. Містить завдання і вправи, типові для різноманітних академічних та професійних сфер і ситуацій. Структура організації змісту – модульна, охоплює мовні знання і мовленнєві вміння залежно від мовної поведінки. Даний модуль має на меті розвиток у студентів умінь, навичок і етикету формального і неформального спілкування, що є запорукою адекватної поведінки майбутніх фахівців у іншомовному середовищі під час навчання, відряджень і роботи. Зразки текстів – автентичні, взяті з реального життя, містять цікаву й актуальну інформацію про особливості навчання за кордоном, традиції та звичаї країн, мова яких вивчається. Ресурси для самостійної роботи (Частина ІІ) містять завдання та вправи для розширення лексико-граматичного мінімуму та діапазону функціональних зразків і покажчиків, що спрямовано на організацію самостійної роботи з розвитку мовленнєвих вмінь, знань про Україну та англомовні країни, їх традиції і звичаї. За допомогою засобів діагностики студенти мають змогу самостійно перевірити засвоєння навчального матеріалу й оцінити свої досягнення. Призначений для студентів вищих навчальних закладів, зокрема технічних університетів. Може використовуватися для викладання вибіркових курсів з англійської мови, а також для самостійного вивчення англійської мови викладачами, фахівцями і науковцями різних галузей.
English for Study and Work
Keywords: англійська мова; английский язык