Вивчення нітратів в овочах та фруктах - Гуменюк, Л. М. (Національний технічний університет «Дніпровська політехніка», 2019)
Стан здоров’я населення, за свідченням медиків, погіршується з кожним роком. В цьому є декілька причин. Одна з них – це фактор харчування. Недаремно існує прислів'я: «Скажи мені, що ти їси, і я скажу тобі, на що ти хворієш». Для зміцнення здоров’я людині потрібно їсти багато овочів та фруктів. Оскільки вони містять необхідні вітаміни, а також макро- й мікроелементи. Але овочі та фрукти повинні бути екологічно чистими і не містити нітратів.
Keywords: здоров’я населення; здоровье населения; фактор харчування; фактор питания; проблема харчування; проблема питания