Програмний додаток для розрахунку повної вартості володіння (Total Cost Ownership) - Санніков, O. Л.; Новожилова, М. В. (НТУ ДП, 2021)
Для реалізації множини своїх цілей та задач університет як суб’єкт діяльності використовує різноманітну оргтехніку, важливою складовою якої є принтери та багатофункціональні пристрої (БФП). Вартість володіння офісною технікою, призначеною для створення паперових відбитків, включаючи її технічний супровід − це значні витрати, які університет прагне зменшити без втрат ефективності. Тому постає задача: • визначити вартість володіння для партії принтерів, на період їх служби; • провести порівняльний аналіз повної вартості володіння (Total Cost Ownership – ТСО) партій принтерів та БФП; • вибрати тип принтеру для офісу, для якого ТСО мінімальна, зважаючи на середовище використання.
Keywords: вартість володіння; програмне забезпечення; расчет; розрахунок; научная публикация НГУ 2021