Результати петрографічних досліджень деяких серіцитових ристалосланців Середнього Побужжя (Україна) - Ішков, Валерій Валерійович; Дрешпак, Олександр Станіславович; Чечель, Павло Олегович (My University, 2024)
При вивченні породи у шліфах відзначаються дуже неоднакові розміри зерен від мікро- до середньозернистих і наявність лускатих мінералів, структура породи - гетерогранолєпідобластова. Аналіз форм виділення, меж зерен і взаємин мінералів в шліфах дозволяє припустити, що утворення рудної мінералізації відбувалося на останньому, завершальному етапі мінералоутворення. Таким чином, можна зробити висновок, що дана порода - амфібол - серіцітовий (флогопітовий) крісталосланець.
Keywords: амфібол; Середнє Побужжя; кварц; крісталосланець