Селективна конструкція робочої частини фільтрової колони бурової свердловини - Костін, Д. С.; Судаков, А. К. (НТУ ДП, 2022)
Збільшення продуктивності, а отже, і дебіту свердловини багато в чому залежить від якості гравійної обсипки, її шпаруватості та шпаруватості каркасу фільтрової колони в цілому. У першому випадку необхідно прагнути до застосування гравійного матеріалу з високим ступенем окатанності. Як показує практика, у виробничих умовах при створенні гравійного обсипання фільтра в свердловині ці рекомендації не дотримуються.
Keywords: фільтрова колона; бурова свердловина; буріння свердловин