Пропедевтика математичного моделювання в курсі вищої математики - Корнійчук, О. Е. (Видавництво НГУ, 2016)
У статті обґрунтовано необхідність і можливість засвоєння студентами нематематичних спеціальностей основ математичного моделювання, починаючи з перших етапів університетської освіти, в процесі навчання вищої математики. Демонструється взаємозв’язок лінійної алгебри, задач лінійного програмування та систем комп’ютерної математики.

In the article the necessity and possibility of mastering by students non‐mathematical specialties basic knowledge on mathematical modeling, beginning with the first stages of University Education in learning higher mathematics. Is demonstrated interconnection ‐ linear algebra, linear programming, systems of computer mathematics.
Propedeutics of mathematical modeling in the course of higher mathematics
Keywords: лінійна алгебра; лінійне програмування; задача оптимізації; модель; математичне моделювання; прийняття рішення; системи комп’ютерної математики; MathСad; табличний процесор Excel; linear algebra; linear programming; optimization task; model; mathematic modelling; decision‐making; systems of computer mathematics; Excel spreadsheet