Петрографічні осоливості органічних включень викидонебезпечних пісковиків - Головченко О. В. (НТУ «ДП», 2024)
Видобуток вугільних пластів у Донецькому басейні супроводжується проявами викидів пісковику та газу. На їх розповсюдження, крім петрографічного складу, впливає вміст органічних включень і їх ступінь метаморфізму. Тому дуже важливо, для вдосконалення нормативної бази з безпечного ведення гірничих робіт визначити особливості петрографічного складу органічних включень у викидонебезпечних і викидобезпечних пісковиках.
Keywords: видобуток вугільних пластів; пісковик та газ; петрографічний склад