Геопортали як засіб візуалізації геопросторових даних, тенденції їх розвитку на території України - Нагірний, В. В.; Боднарук, І. Л. (My University, 2024)
Поява цифрової епохи сприяла активізації використання географічних інформаційних систем (ГІС) у різних галузях, від міського планування до моніторингу навколишнього середовища. Цей розвиток геопорталів ще більше зумовлений потребою у легкому доступі до географічних даних та їх обробці для прийняття обґрунтованих рішень. Дослідження зосереджено на утворенні основ геопорталів та їх перспектив в сучасному українському суспільстві. На території України існує багато галузей, які потребують розвитку геопорталів. Серед них можна виділити декілька ключових напрямків.
Keywords: геопортал; моніторинг стану лісових масивів; система моніторингу міського транспорту