Перспективи можливості акумулювання електроенергії з відновлюваних джерел - Ярошенко, Я. В.; Ципленков, Д. В.; Бобров, О. В. (My University, 2022)
Після піку будівництва потужностей відновлюваної енергетики в 2015-2019-х роках на території України, що були у більшості своїй виражені в якості генерації енергії з сонячного світла, сонячні електростанції, на зміну старим викликам, прийшли нові. На зміну питання стосовно кількості генерації електроенергії, прийшло питання стосовно її зберігання і використання в найбільш необхідний момент. Цей прояв цікавості в даному питанні виник за великою мірою через проблеми з маневреністю енергомережі, які почали з‘являтися в той самий період перевантажень, застарілих магістралей і приймачів енергії, об‘єктами генерації «зеленої» енергетики.
Keywords: генерація водню; акумулювання електроенергії; «зелена» енергетика