Про загальний вміст металів у нафтах з родовищ Дніпровсько-Донецької западини - Ішков, В. В.; Козій, Є. С.; Козар, М. А.; Єрофєєв, А. М. (My University, 2023)
В статті приведені результати досліджень особливостей загального вмісту металів у нафтах з родовищ Дніпровсько-Донецької западини. Доведено, що загальний вміст металів у нафтах розглянутих родовищ пов'язаний зворотним кореляційним зв’язком із вмістом смоли, значеннями сучасної температури продуктивного горизонту, сучасною глибиною продуктивного горизонту, мінералізацією пластової води з продуктивних горизонтів, сучасним тиском в продуктивних горизонтах, густиною пластової води з продуктивних горизонтів та прямим кореляційним зв’язком із концентраціями нікелю, марганцю, меркурію, хрому, ванадію, алюмінію, кобальту, цинку, заліза, парафінів, асфальтенів, сірки та показниками в'язкості нафти, середньої потужності продуктивного горизонту, співвідношенням V/Ni, температурою початку кипіння та густини нафти.
Keywords: Дніпровсько-Донецька западина; гістограма розподілу; кореляційний зв'язок; рівняння регресії; вміст металів; нафта