Декоративні властивості дорогоцінних різновидів польових шпатів - Лесечко І. О. (НТУ «ДП», 2024)
Польові шпати з іризацією законодавством України віднесені до напівдорогоцінних каменів 2 порядку, крім адуляру (місячний камінь). Разом з тим, існують інші їх різновиди, які мають високі декоративні властивості, характеризуються певними оптичними феноменами і високо оцінюються ринком.
Keywords: адуляр (місячний камінь); дорогоцінні різновиди польових шпатів