Напружений стан композитного еластомірно-тросового каната з тросом дискретно змінної жорсткості - Черниш П. В. (НТУ «ДП», 2024)
Плоскі композитні еластомірно-тросові канати застосовуються як тягові органи підйомних машин. Їх застосуванню в машинах для переміщення на значні висоти може сприяти розробка каната змінної по його довжині міцності, що забезпечує рівність запасів міцності по усіх перерізах каната.
Keywords: композитнй еластомірно-тросовий канат; трос дискретно змінної жорсткості