Експериментальне моделювання процесів руйнування навантажених оболонкових конструкцій під дією удару відокремленою масою - Дзюба А. П.; Пацюк А. Г. (НТУ "ДП", 2025)
Розроблена методика проведення системних експериментальних досліджень несучої здатності попередньо навантажених моделей циліндричних оболонок під дією локального ударного навантаження сторонньою масою. Створена авторська установка для метання твердих тіл та їх уламків. Подані результати досліджень процесу проникнення поверхні тонкостінних елементів конструкцій.
Keywords: ударне навантаження; циліндрична оболонка; пошкодження поверхні; експериментальне дослідження.