Особливості зв’язку вмістів германію та свинцю у вугільному пласті с8в шахти «Дніпровська» - Чернобук, Олександр Іванович; Ішков, Валерій Валерійович; Козій, Євген Сергійович; Козар, Микола Антонович; Коваль, Світлана Олександрівна (My University, 2023)
Актуальність дослідження вмісту Ge у вугільних пластах обумовлена можливістю його промислового вилучення та використання в якості цінного попутного компонента. Останні досягнення. Раніше у вугільних пластах різних геолого-промислових районів Донбасу переважно досліджувалися токсичні та потенційно токсичні елементи. У той же час, особливості зв’язку вмістів германію та свинцю у вугільному пласті с8в поля шахти «Дніпровська» раніше не виконувався.
Keywords: германій; шахта «Дніпровська»; свинець; вугільний пласт