Лабораторні роботи з фізики. Розділ 4. Коливання і хвилі - Гаркуша І. П.; Курінний В. П.; Журавльов М .О. (НТУ "ДП", 2023)
Наведено описання лабораторних робіт, виконання яких передбачено робочими програмами з фізики спеціальностей 104, 121, 125, 126, 132, 141, 172, 184, 185 та всіх інших технічних спеціальностей. Належна увага приділяється питанням сучасної експериментальної техніки та виробленню навичок правильного вимірювання фізичних величин. Кожна інструкція до лабораторної роботи містить опис лабораторної установки, теоретичні відомості, порядок виконання робіт і контрольні питання для самоперевірки. Призначено для студентів та викладачів усіх технічних спеціальностей університету.
Keywords: сучасна експериментальна техніка; коливання; хвилі; вимірювання фізичних величин; механічні коливання; математичний маятник; фізичний маятник; додавання коливань; згасаючі коливання; вимушені механічні коливання; електричний коливальний контур; фазові траєкторії у фазовому просторі; механічні хвилі; поздовжні хвилі в твердому тілі; швидкість пружних хвиль; стоячі хвилі