Провенієнції книжкового зібрання Леона Ідзіковського як джерело історико-книгознавчих досліджень - Гуль, О. М. (My University, 2015)
Висвітлено значення провенієнцій як історичного джерела в реконструкції бібліотечних фондів історичних бібліотек. Охарактеризовано різновиди провенієнцій, які розкривають шляхи формування та організацію книгозбірні Леона Ідзіковського та є важливим джерелом при виявленні та реконструкції цього книжкового зібрання.

The article deals with provenance as a source of historical and bibliological research. Compiled has been the list of provenance on the books from Leon Idzykovsky’s books collection. The author studies the role of provenance in the reconstruction of library collections.
Provenance of Leon Idzykovsky’s book collection as a source of historical and bibliological research
Keywords: бібліотечний ярлик; библиотечный ярлык; марка книготорговца; марка книготорговця; печатка; печать; экслибрис; екслібрис; provenance; book collection; book label; stamp; exlibris; booksellers marks; history of book