Нейромережеві технології економіці та фінансах з розрахунками на комп’ютері - Пістунов, І. М.; Антонюк, О. П. (НГУ, 2014)
Зміст відповідає освітньо-професійній програмі підготовки спеціалістів і магістрів з напряму 7.030502 та 8.030502 «Економічна кібернетика» та програмі дисципліни «Нейронні мережі». У посібнику подано загальні відомості про нейронні сітки та мережі, їх структуру, методи навчання та сфери їх застосування в діяльності:комерційних організацій, банків та інших фінансових структур. Велику увагу приділено поясненню можливостей прикладного пакета програм STATISTICA Neural Networks, який дозволяє реалізувати всі сучасні методи застосування нейронних сіток. У виданні також містяться завдання для самостійного виконання, тому воно може слугувати і як посібник для практичних чи лабораторних занять із застосуванням комп’ютерної техніки. Адресовано студентам вищих навчальних закладів, може бути корисним для фінансистів, економістів, плановиків, менеджерів та маркетологів.
Keywords: економічна кібернетика; нейронні мережі