Електронна система ADAS в допомозі водієві - Клещевников Д. В. (НТУ «ДП», 2025)
Advanced Driver Assistance Systems (ADAS) ‒ це клас інтелектуальних електронних систем, інтегрованих у транспортні засоби для підтримки водія під час руху та маневрування. Вони працюють у режимі реального часу на основі даних від камер, радарів, LiDAR-ів та ультразвукових датчиків, забезпечуючи сприйняття довкілля, аналіз дорожньої обстановки та превентивне реагування на загрози безпеці. Зростання складності транспортних потоків і вимоги до нульової смертності на дорогах роблять ADAS ключовою ланкою на шляху до автономного керування.
Keywords: електронна система ADAS; транспортний засіб; автомобіль