Обгрунтування дослідженнь способів діагностики для каната змінного перерізу - Бельмас, І. В.; Швачка, А. В. (Видавництво НТУ "ДП", 2021)
В роботі проведено аналіз способів діагностики для канатів зі змінним поперечним перерізом. Обґрунтування полягає у підвищенні рівня ефективності, безпеки та виявлення надійного способу контролю стану, термінів експлуатації шахтних підйомних установок з головними гумотросовими канатами.

The paper analyzes the diagnostic methods for ropes with variable cross-section. The rationale consists in increasing the level of efficiency, safety and identifying a reliable method for monitoring the condition, service life of mine hoisting installations with main rubber-cord ropes.
Substantiation of research of diagnostic methods for variable section rope
Keywords: гумотросовий канат; змінний поперечний переріз; діагностика; сталеві троси; електричний опір; rubber rope; variable cross section; diagnostics; steel cables; electrical resistance